Smulpaj med Hallon och mango
- Förberedelser: 10 minuter.
- Tillagning ca: 20 minuter
- Klart på: 30 minuter
- Receptet ger 8-10 portioner
- Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram smulpaj
- 260 kcal
Ingredienser
- Smuldeg
- 125 gram rumsvarmt smör
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 msk kardemumma
- Fyllning
- 300-400 gram hallon och mango
Så här gör du hallonsmulpaj
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda smör, socker, mjöl, havregryn, vaniljsocker och kardemumma till en grynig massa.
- Lägg hallon och mango i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta bär och frukter bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt.
- Strö över smuldegen.
- Grädda smulpajen i ca 20 minuter.
Lyckas med mat tipsar!
- Baka en knäckigare smulpaj genom att tillsätta lite sirap i smuldegen, eller bara ringla över sirap innan pajen åker in i ugnen. Ett annat tips är att toppa smulpajen med rörsocker. Strö på sockret innan du gräddar din smulpaj.
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Kund
Underbart bud älskar allt