Enkel Blåbärssmulpaj
Vem gillar inte blåbärspaj? Smulpaj går snabbt att slänga ihop och brukar uppskattas av gästerna. Med blåbär i blir det sällan misslyckat. Kanske har du till och med plockat dina egna blåbär. Att använda just blåbär är bra då det är lätt att få tag på för oss svenskar. Du kan antingen plocka bären själv, eller köpa dem i affären. Blåbär innehåller väldigt mycket antioxidanter, något som kan skydda oss mot sjukdomar. De är dessutom mycket näringsrika och innehåller få kalorier.
Bra produkter när du ska göra blåbärspaj:
- Pajform - Paj är enkelt och gott, och passar både till vardags och till fest. Här hittar du stora- och små pajformar i olika modeller. Vi har pajformar med klassiska vågiga kanter och löstagbar botten som gör det enkelt att servera pajen hel, samt pajformar i stengods. Här hittar du alla våra pajformar >>
- Ätbara färger - Vit choklad ger en mild och söt smak. Hos oss på lyckasmedmat hittar du flera olika sorters vit choklad bland annat Callebaut Belgisk vit choklad som har en underbar smak av mjölk, karamell- och vanilijnoter i perfekt balans. Välj mellan alla sorters vit choklad här >>
- Vaniljsås - Vaniljsås är ett måste till paj! Vi har ett gott och enkelt recept på vaniljsås som du bara måste testa. Gjord på riktig vaniljstång får du till en underbar smak. Receptet hittar du här >>
Lyckas med mat tipsar!
- Frysta eller färska bär till smulpaj? Båda funkar fint. Undvik vattniga bär genom att blanda dem med ett par matskedar potatismjöl.
- Vill du lyxa till det lite extra? Gör hemmagjord vaniljsås.
- Smulpaj är perfekt att göra i portionsformar. Ett trevligt sätt att servera efterrätten på.
- Blötlägg kokosen i vatten eller sockerlag i ca 30 minuter. 1 dl kokos blötläggs i ca 3 msk vätska. Då riven kokos är torkad kommer kokossmaken fram mer om den blötläggs.
- Servera smulpajen med glass, vaniljsås, grädde eller lite vispad crème fraîche.
- Vaniljyoghurt eller kvarg med vaniljsmak är också gott att servera till pajen.
Smulpaj med blåbär tillsammans med vit choklad är en dröm för smaklökarna. Det syrliga möter det söta och tillsammans med vaniljsås eller grädde blir pajen en efterrätt som du kommer vilja göra många gånger. Smulpajen innehåller inte så många ingredienser och den är lätt att slänga ihop om du får oväntat besök eller bara är väldigt sugen på smulpaj med blåbär i.
Vi har samlat våra favoritrecept på smuldeg som du kan använda dig av om du vill testa någon ny variant.
Smulpaj med blåbär och kokos
- Förberedelser: ca 15 minuter.
- Tillagning ca: ca 20 minuter
- Klart på: 35 minuter
- Åtta portioner Smulpaj med blåbär
- Pâtisserie
- 410 kcal
Ingredienser
Smuldeg
- 125 gram rumsvarmt smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl rörsocker
- ca 1 dl kokos
Fyllning
- 400 gram blåbär
- 100 gram vit choklad
- 1-2 msk Potatismjöl
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Blötlägg kokosen i ca 3 msk vatten eller sockerlag några minuter.
-
Blanda smör, rörsocker, mjöl och kokos till en grynig massa.
-
Lägg blåbären i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta blåbär bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt. Här kan du läsa mer om Fyllning till smulpaj.
-
Hacka vit choklad och strö den över blåbären.
-
Strö över smuldegen.
-
Grädda smulpajen i ca 20-25 minuter.
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Kund
Underbart bud älskar allt