Vi tipsar om detta till smulpaj med rabarber:
- Pajformar - Vi har pajformar som passar perfekt för rabarberpajen! Genom att använda en pajform av bra kvalitet får pajen en krispig skorpa, enkel servering och du har möjlighet att vara kreativ. Ett oumbärligt verktyg för att lyckas med din rabarberpaj! Se alla pajformar här!
- Vaniljsås - Den ultimata följeslagaren till smulpajen! Dess krämiga och milda smak balanserar perfekt rabarbernas syrlighet och förhöjer smakupplevelsen till en himmelsk nivå. En klassisk kombination som gör varje tugga till en ren njutning! Så här gör du underbar vaniljsås.
- Vaniljglass - Vaniljglass tar rabarberpajen till en ny nivå! Dess krämighet smälter perfekt mot den varma pajen och skapar en härlig kontrast. En smakupplevelse som kombinerar het och kall, syrlig och söt - en oemotståndlig kombination! Kolla in vår guide på vaniljglass här.
Recept Smulpaj med Rabarber
Den syrliga rabarbern tillsammans med söt smuldeg blir tillsammans en väldigt god kombination. Kanske en av de mest somriga pajerna vi har i Sverige är den klassiska rabarberpajen! Servera med vaniljglass eller vaniljsås och njut en vacker sommardag.
- Förberedelser: 10 minuter.
- Tillagning ca: 20 minuter
- Klart på: 30 minuter
- Receptet ger 8-10 portioner
- Pâtisserie
- 260 kcal
Ingredienser smulpaj med rabarber
Rabarbersmulpaj
- 125 g rumstempererat smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 3-4 dl skivad rabarber
- 1/2 dl strösocker att strö över rabarbern
- 1 msk potatismjöl
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Blanda smör, mjöl och socker så att det blir en grynig massa.
-
Lägg skivad rabarber och socker i en smord ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
-
Smula över smuldegen och grädda ca 20 minuter.
-
Servera med iskall vaniljsås eller glass.
-
Pudra över potatismjöl, ca 1 msk, så blir inte rabarbern så blöt.
Lyckas med mat tipsar!
- Servera smulpajen med en otroligt god vaniljsås, hemgjord vaniljglass, grädde eller varför inte vispad creme fraiche? Alla varianter passar lika bra till smulpajen.
- Prova gärna olika sorters smuldeg, du hittar flera recept här!
- Vill du inte göra just en smulpaj så har vi ett supergott recept på en knäckig rabarberpaj där smöret hyvlas.
- Har du mycket rabarber eller väntar många gäster? Gör smulpajen i långpanna så räcker det till alla!
- Rabarber och jordgubbar är en god kombination. Så testa byta ut en del av rabarbern mot jordgubbar nästa gång du bakar pajen.
- Vill du så kan du byta ut hälften av mjölet mot havregryn. Då blir smulpajen lite rejälare.
- Behöver du en ny pajform? Här hittar du alla våra pajformar!
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Bakingbyhiba
Väldigt fint utbud av sortiment