Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Smulpaj med Rabarber

Bjud på en enkel men ack så god smulpaj med rabarber, serverad tillsammans med vaniljglass eller kall vaniljsås.

4.2 av 5 (76 recensioner)
Smulpaj med Rabarber

Vi tipsar om detta till smulpaj med rabarber:

  • Pajformar - Vi har pajformar som passar perfekt för rabarberpajen! Genom att använda en pajform av bra kvalitet får pajen en krispig skorpa, enkel servering och du har möjlighet att vara kreativ. Ett oumbärligt verktyg för att lyckas med din rabarberpaj! Se alla pajformar här!
  • Vaniljsås - Den ultimata följeslagaren till smulpajen! Dess krämiga och milda smak balanserar perfekt rabarbernas syrlighet och förhöjer smakupplevelsen till en himmelsk nivå. En klassisk kombination som gör varje tugga till en ren njutning! Så här gör du underbar vaniljsås.
  • Vaniljglass - Vaniljglass tar rabarberpajen till en ny nivå! Dess krämighet smälter perfekt mot den varma pajen och skapar en härlig kontrast. En smakupplevelse som kombinerar het och kall, syrlig och söt - en oemotståndlig kombination! Kolla in vår guide på vaniljglass här.
Smulpaj med rabarber

Recept Smulpaj med Rabarber

Den syrliga rabarbern tillsammans med söt smuldeg blir tillsammans en väldigt god kombination. Kanske en av de mest somriga pajerna vi har i Sverige är den klassiska rabarberpajen! Servera med vaniljglass eller vaniljsås och njut en vacker sommardag.

  • Förberedelser: 10 minuter.
  • Tillagning ca: 20 minuter
  • Klart på: 30 minuter
  • Receptet ger 8-10 portioner
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram smulpaj med rabarber
  • 260 kcal

Ingredienser smulpaj med rabarber

Rabarbersmulpaj

  • 125 g rumstempererat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 3-4 dl skivad rabarber
  • 1/2 dl strösocker att strö över rabarbern
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda smör, mjöl och socker så att det blir en grynig massa.
  3. Lägg skivad rabarber och socker i en smord ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
  4. Smula över smuldegen och grädda ca 20 minuter.
  5. Servera med iskall vaniljsås eller glass.
  6. Pudra över potatismjöl, ca 1 msk, så blir inte rabarbern så blöt.
Rabarbersmulpaj 1
Rabarbersmulpaj 2
Rabarbersmulpaj 3
Rabarbersmulpaj 4
Bilderna är tagna av Amelia.

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13275 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se