Knaprig smulpaj med Päron
- Förberedelser: 10 minuter.
- Tillagning ca: 20 minuter
- Klart på: 30 minuter
- Receptet ger 8-10 portioner
- Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram smulpaj
- 260 kcal
Ingredienser
- Smuldeg
- 125 gram rumsvarmt smör
- 3 dl vetemjöl
- Ljust muscovadosocker
- 1 1/2 dl Start Mandel
- 2 msk Sirap
- Fyllning
- 3 päron
- Rivet skal av en citron
- 1 dubbeldaim eller egengjord hackad Daim
Så här gör du Smulpaj med päron
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda smör, mjöl och rörsocker till en grynig massa.
- Blanda ner Start mandel och rörsockersirap i smuldegen.
- Skala och skiva päronen tunt. Lägg dem i en smordpajform eller springform.
- Hacka Daim och strö över päronen.
- Riv över citronskal.
- Strö över smuldegen.
- Grädda smulpajen i ca 20 minuter.
Lyckas med mat tipsar!
- Byt ut daimen mot after eight för en fräsch mintsmak!
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Valhrona kakao
Borde ha upptäckt denna kakao för länge sedan men nu är det gjort och vill fortsätta med min nya fina kakao som jag...